Wednesday, September 16, 2009

SEB Sügisjooks - 21km

Võtsin sellest üritusest osa teist korda, esimene oli aastaid tagasi Rocca-Al-Mare's korraladatud 10km jooks ning kogu üritus oli siis alles lapsekingades.
Läksin jooksma eeldatava maratonitempoga 4.45 - 4.50min/km, trenni tegema, mitte võistlema. Kuigi viimasel ajal pole õnnestunud treeningplaani kõige paremini täita, siis endalegi üllatuseks suutsin sellise tempoga jooksu lõpuni joosta ning viimasel km veel kiirendada ning enesetunne oli pärast jooksu hea ning oleks kindlasti suutnud vähemalt 10km veel sama kiirusega jätkata.
Startisin suhteliselt lõpust ning praktiliselt kogu tee möödusin jooksjatest, eks mööduti minust ka, aga seda juba tunduvalt vähem :) . Ahjaa, tuli meelde üks mees, kellele jõudsin vist 4-5km järele ning möödusin, umbes 12-13km möödus ta omakorda minust, korra käis peast läbi mõte, et võtaks sappa, aga mõtteks see jäigi ning härra läks oma teed, et siis viimasel kilomeetril mulle selg ees vastu tulla ja seda kiiremini kui ta minust möödus.
Kui protokollis võrdlesin 10km ja finishi kohta, siis viimase 11km'ga tõusin ~100 kohta.
Hoolimata sellest, et tegin nö tugevama trenni, mitte ei võistelnud, oli tulemuseks isiklik rekord 1:40:08.

Selle jooksu peaeesmärk sai täidetud kuid samas ei suuda ma otsustada, et kas minna maratoni jooksma kohe algusest tempoga 4.45-4.50min/km ja vaadata kaua kestan või siis alustada natuke rahulikumalt umbes 4.55-5.00min/km ja siis proovida distantsi teisel poolel kiirust lisada?

No comments: