Saturday, August 15, 2009

20. Lauritsapäeva jooks

Panen kirja hetkel veel värskete emotsioonidega tänase jooksu Kuusalus. Distants 5,2km.
Kuna polnud pikka aega jooksuvõistlusel osalenud, oli juba hommikust alates närv sees, mis kadus ~30min enne starti. Soojendusjooksu tehes oli kuidagi jube raske tunne, et no kohe üldse ei jõua joosta. Otsustasin, et jooksen nii nagu jõuan, kui on tempo ~4.20 min/km, siis nii ta on. Samas sisimas lootsin tempot 4.10min/km. Pärast soojendust venitasin ning läksin veel viimasele sörgile, natuke oli parem olla ning pärast 3 kiirendust oli tunda, et jalad on enamvähem lahti, kuid tunne ei olnud ikkagi ideaalne. Loomulikult pärast starti see kõik ununes ning võtsin tempo üles. Jooksin enesetunde järgi, et oleks hea olla ning, et ei kiirustaks liialt. Pärast esimese km läbimist vaatasin kellalt, et aeg oli 4.22km kohta, mis oli ikka aeglane, panin kiirust juurde ning järgmise km läbisin 3.55´ga. Kartsin, et see natuke liiast ja lasin natuke tempos alla, aga ainult natuke, sest kolmas km tuli ajaga 4.02. Selleks ajaks oli selge, et vist suudan sellise hooga lõpuni joosta. Pärast 3km läks üks noormees minust mööda, mõtlesin, et ei hakka järgi võtma, et vaatab mis saab viimasel km. Huvitav oli see, et vahe selle möödujaga jäi umbes 5m ning 4´s km sai läbitud ajaga 4.12. Kui algas viimased 1,2km, siis otsustasin natuke kiirust lisada ning eesjooksjale järele võtta, kuid paistis, et tal oli sama mõte, sest ei saanud ma talle eriti lähemale, umbes 2min enne lõppu suutsin talle kõrvale võtta ja ette minna ning ~1min enne lõppu ka väike vahe teha. Lõpuspurdiks jätkus isegi jõudu ning kui tundsin, et toosama noormees mulle kuklasse hingas, suutsin veel kiirendada ning ületada finishijoone enne teda :)
Kuna ametlikku protokolli ei ole, siis ei tea ma oma täpset aega ja kohta, on ainult pulsoka aeg.
5,2km aeg pulsoka näidu järgi oli 20.24. Keskmine km on siis ~3.55. Sellist tempot suutsin viimati arendada gümnaasiumis ~11.a. tagasi.
1km - 4.22
2km - 3.55
3km - 4.02
4km - 4.14
5,2km - 3.51
Eriti hea meel on mul selle üle, et suutsin viimased 1200m läbida ajaga 3.51!!! samas, ega eriti kiiremini seda polekski suutnud. Kõige rohkem on mul kahju aeglase alguse üle, esimene km oleks võinud umbes 10s kiirem olla, sest just täpselt sellisel kaugusel oli üks 3`ne punt kes jooksu ajal eriti ei kaugenenud ega lähenenud.
Lõpetuseks võib öelda, et jäin jooksuga rahule, ma ei uskunud, et suudan nii kiiresti joosta. Igatahes tundub, et treeningud hakkavad tasapisi vilja kandma.

No comments: