Tuesday, May 18, 2010

Veel mõned päevad ...

... on jäänud selle aasta esimese maratonini. Tunnen, et olen selleks nii vaimselt kui füüsiliselt valmis, umbes 3-4 nädalat tagasi ei olnud ma selles nii kindel. Ettevalmistus on olnud suhteliselt hea. Võrreldes eelmise aastaga on 2010 jooksukilometraaz 720km mis on poole võrra rohkem kui 2009 samal ajal. Veel võib võrdluseks tuua, et 2009 jooksin aprill-mai pikki krosse keskmise tempoga ~5.05min/km ning 2010 keksmine 4.30-4.40. Samas on erinevused treeningutes: 2009 jooksin ühtlase tempoga, aga praegu on pikal jooksul ka 1-2x10-15min lõigud ka sees.
See kõik tundub päris ilus, aga ei puugi siiski mind päästa maratonil haamrist.

Mis siis on eesmärgiks? Kuna tegu on Maratoniga, siis ei saa sellesse kergelt suhtuda, esmaseks eesmärgiks on ikka lõpetada mitte "Kristiina't teha" :) Tegelikult on ka natuke täpsemad eesmärgid. Selle aasta treeningute põhjal võib loota aega ~3h10 ning seda ma jahtima lähengi. Praegu tundub kõige suuremaks takistuseks olevat ilm. Loodan, et lätlastel ei vea päikesega niipalju kui meil hetkel ning neil on jahe ja pilvine pühapäev. Teiseks takistus olen kindlasti ma ise ning täpsemalt see mis asub kõrvade vahel.

Hetkeseisuga on maratonile end registreerinud ~800 jooksjat(sh 31 eestlast) ja kuna jooks toimub 14km ringil mida läbitakse 3x, siis vähemalt ei teki seda tunnet, et oled üksi rajal, nagu oli 2009 sügisel Rahvajooksu maratonil.
Ja loomulikult hakkab võistluseelne närv ka sisse tulema ;)

Okas päkka!

3 comments:

Ain Talts said...

Edu!
Füüsilise poole pealt pole enam miskit nende viimaste päevadega teha.Peaasi ,et miski vaimu valmisolekut ei sega.Igasugused ennatlikud mõtted(vabanduse otsimised tuleb välja jätta;))
Õnneks ma nii tugev ei ole ,et maratoni läbida.lähen kergema vastupanu teed Riias-poolele maale...rohkem madalamale(fun runile) ei taha veel lanegda:D

Tarvo V said...

Tänud, edu läheb vaja.
Hetkel ei kõiguta vaimu miski. Kardan, et see hakkab nõrgenema pärast 21km, sest siis võibolla istub väike kurat õla peale ja sosistab kõrva, et kõnni natuke, hakkab kergem :) Loodan, et ei allu tema provokatsioonidele.

Anonymous said...

3:10 on päris hea eesmärk. Endalgi sama plaan, kuigi lootus ehk pisut paremgi tulemus teha. Edu!
Marek