Tuesday, May 5, 2009

80. Suurjooks Ümber Viljandi Järve

Päev enne jooksu sai tehtud veel kerge 4,5km sörk ja 2x60m kiirendust, enesetunne oli hea ning vaim võistluseks valmis. Õhtul sai natuke kalkuleeritud, et mis ajaga võiks raja läbida. 2008 oli ajaks 57.57(4.50min/km) ning loomulikult oli eesmärgiks kiiremini joosta. Treeningtempo ja enesetunde põhjal lootsin joosta natuke alla 55 minuti(4.35min/km) ning iga 30sekundit alla selle oleks juba suureks boonuseks.
Korraldajate poolt oli väga hea muudatus see, et stardikoridori oli tahapoole viidud, ei tekkinud kohe nö. pudelikaela mis tõmbas tempo alla, kohe sai hakata jooksma oma tempoga kuid nagu eelnevatel aastatelgi tuli mööda teeäärt või põllu peal möödajookse teha. Stardis avastasin, et olin unustanud pulsoka vöö peale panna, kuid jooksu käigus selgus, et tegelikult oli see hea, muidu oleks võibolla veel pulsi järgi tempot alla lasknud. Enne 1km pikka tõusu sain oma rütmi
kätte ning tõusul tuli jällegi möödumisteks raja kõrvalt joosta, taastusin mäest normaalselt ning sain endise tempoga jätkata ning esimeses joogipunktis, kui joostud oli ~5km, vaatasin kella ning joostud oli ~21.00(4.13min/km). Kui olin selle km aja välja kalkuleerinud olin väga üllatunud, et sellise tempoga suutsin joosta. Kohe aga kaotasin ajas, sest ei oska mina ikka jooksu pealt topsist juua, pidin mõned sammud kõndima ja täpselt sama ka teises joogipunktis. Pärast seda põllu peal märkasin, et olin mõned km natuke tempos järgi andnud ning lisasin kiirust. Umbes 3-4km enne
lõppu jõudsin nö oma tempo seltskonda ehk ei õnnestunud eesolijatest enam mööduda nii lihtsalt, loomulikult mööduti minust küll aeg-ajalt :) Viimane km oli juba suht raske, nagu alati :), staadionile jõudes veel viimane spurt(õnnestus mööduda veel ~5 jooksjast) ning finish ja aeg 52.35.
Võrreldes 2008.a. olin natuke üle 5min kiirem, ehk siis edasiminek on märgatav :) ning enda seatud eesmärgi joosta alla 55.00 täitsin ilusti.

Pärast jooksu otsustasin jahutuseks järvevees ära käia. Vesi oli ikka päris külm ning ujumisest ei tulnud midagi välja, 2 korda sai ennast sisse kastetud ja 2 meetrit üritasin ujuda ning ruttu välja. Kui olin oma naisele öelnud, et vesi oli jube külm, siis vastas ta muidugi tabavalt, et loomulikult on, jää ju läks alles ära :)

Vaatasin võrdluseks veel eelmise aasta jookse ning isegi hooaja keskel Pühajärve jooksul oli tempo natuke aeglasem.
Selle pealt oskan järeldada, et treeningkava on asja ette läinud ning olen õigel teel, et sügisel maraton alla 3h30min
joosta.

Panin paika ka järgmise stardi - Emumäe jooks 30.05.2009

2 comments:

Kidra said...

Väga tubli ajaparandus! Kerget jalga ka edaspidiseks. Ise sain 57 miniga ümber järve. Rahuloluks pole suurt põhjust, aga ju ma siis pole treeningutega päris täppi pannud. Vast õnnestub SEB jooks Tartus käesoleva nädala pühapäeval.

Anonymous said...

52.5 minutit.......See juba jooksu moodi. Sama aeg mis minulgi oma esimesel Viljandi jooksul (nüüd aeg 46 min kanti), ja usun et sügisel jooksed maratonis 3:30 ära, kuna isegi jooksin tollal sama vormi pealt sügisel 3:33.