Wednesday, February 2, 2011

Positiivset ja negatiivset jaanuarist.

Võib öelda, et aasta esimesel kuul sai jälle regulaarsemalt treenitud. Koormused olid küll tagasihoidlikud, kuid vähemalt treeningrütmi sain uuesti kätte.
Võrreldes dets lõpuga on tasapisi distants pikenenud 5-6 kilomeetrilt kuni 8-10km ning põlv on enamvähem normaalselt sellele vastu pidanud(ptüi, ptüi, ptüi üle vasaku õla).
Natukene on olnud edasiminekut ka üldise enesetundega ning keskmine tempo on kasvanud ~30 sekundit km kohta, ehk siis alates jõuludest ~6.25 juurest ~5.50'ni. Selles valguses ei paistagi tulevik enam nii must, juba on tumehall :)
Muidugi sellest tempost ei saa põhjapanevaid arvestusi teha kuna see sõltub paljudest asjaoludest näiteks tuulest, tee libedusest ning kui hästi on lumi ära lükatud. Heh, näiteks viimane kord joostes oli kohati lagedal suhteliselt tugev tuul ning nuusates kadus tatt horisontaalselt öhe :)

Üks väike pettumus jaanuarist:
2010 kevadel sai klassikasuusad soetatud ning kuna opist oli juba mõnda aega möödas ning tahtmine suusatada, siis otsustasin klassikat Pirital proovida, ~15min esimesel korral, et teada saada kuidas põlv käitub. Trenni ajal polnud miskit aru saada, aga õhtul oli põlv(menisk) valus ning seda ~1,5 nädalat takkajärgi. Niipalju siis suusatamisest selleks hooajaks, nüüd suuskadele parafiin alla ja järgmist talve ootama, kahjuks.

No comments: